Att Gud ska rycka upp sin församling i den sista tiden är en av bibelns sanningar och går som en röd tråd från gamla till nya testamentet. Trots detta, har många kristna fallit bort från sanningen och börjar till och med ifrågasätta Jesu återkomst och uppryckandet.

Det finns en ersättningsteologi även när det gäller de eskatologiska frågorna, vilken tyvärr har vunnit spridning allt mer under de senaste 20-30 åren. Denna delen av ”avfallet” är mycket allvarlig, särskilt nu när vi närmar oss den stora dagen.

En tredjedel av bibeln består av profetiska böcker och allt som beskrivs ska hända i den sista tiden, sker just nu precis som det står skrivet. Gud har lovat att han ska skona sina barn från vredesdomen och detta är något vi ska trösta och uppmuntra varandra med. Att Gud skulle utsätta sina barn för en djävulsk vedermöda vilken ingen kristen människa kan överleva, är totalt fel och har inget stöd i bibeln.

Filmen nedan – The Rapture And The Thief In The Night – borde alla se. Den förklarar på ett mycket bra sätt allt kring Jesu återkomst och uppryckandet med samtliga bibliska kopplingar. Missa inte!