Det tredje templet kommer att få stor betydelse under vedermödan, då antikrist kommer ta plats där och utropa sig till gud. I Andra Tess. 2:3-4 kan vi läsa följande:

Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.

Det profetiska ordet säger oss att antikrist 3,5 år in i den 7-åriga vedermödan kommer ge judarna tillstånd att uppföra det tredje templet i Jerusalem och att vilddjuret (antikrist) själv kommer att sätta sig i templet och utropa sig till gud. Denna andra del av vedermödan brukar kallas ”den stora nöden” eller ”The Great tribulation” på engelska. Denna andra del av vedermödan kommer att bli det värsta tillstånd som jorden någonsin har upplevt.

Det nya tredje templet är planerat in i minsta detalj. Alla ritningar och planer för detta bygge är klara och tempelinstitutet väntar bara på klartecken. Eftersom vi är så nära byggandet av det tredje templet, vilket kommer att ske under vedermödan, så förstår vi också att vi är mycket nära Jesu återkomst. Jerusalem har och kommer att få en stor betydelse i händelserna under den sista tiden innan uppryckandet och under den efterföljande vedermödan.

Missa inte detta klipp där Gary Stearman och Randall Price diskuterar tempelbergets och det tredje templets betydelse i den sista tiden.