Ännu en ”Corona-vecka” lider mot sitt slut. Det som har hänt globalt under de senaste veckorna går inte att sammanfatta i en kort blogtext och det tänker jag inte heller försöka göra. Jag och många med mig har ofta undrat vad som skulle kunna vara ”Den perfekta stormen” – alltså en enskild händelse som på mycket kort tid sätter stora delar av världen i kaos och undantagstillstånd. Detta tillstånd av kaos, ekonomisk depression och en smitta som helt stänger ner majoriteten av världens länder, såg jag inte komma så snabbt.

Just detta kaostillstånd har jag skrivit en hel del om och har hela tiden menat att detta kaos måste komma för att någon därefter ska träda fram och skapa en ny världsordning.

Det globala kaos som nu har uppstått, kommer i förlängningen leda till att hela världen ropar efter en världsledare som kan skapa ordning. Denna ledare som så småningom (i vedermödan efter uppryckandet) kommer att träda fram, är den som Bibeln kallar vilddjuret eller antikrist. Antikrist kommer att förvandla en värld i kaos till en värld i ordning. Denna nya världsordning kommer att skapas när Gud har tagit bort sin ande från jorden och Satan tillåts regera. Antikrist är Satan förkroppsligad och kommer att skapa en världsregering, en världsreligion, en världsekonomi och en världsvaluta. Politiker som gett upp och som sett sina ekonomier och länder krascha, kommer inte längre att förlita sig på politiska samarbeten såsom EU och FN. Dessa samarbeten kommer inom kort att ha förlorat sin roll.

När vi nu ser att det profetiska skeendet går i ljusets fart, kan och måste vi bara förtrösta på Gud, himlens och jordens skapare och Herre. Jesu återkomst kan vara mycket nära och vi måste se till att vi har en levande relation till Gud så att vi inte blir lämnade kvar.

Vi lever som sagt i mycket oroliga tider och det är många människor som är oroliga och mår dåligt. Som kristna kan vi komma till Jesus och få del av den obeskrivliga frid som bara Han kan ge.

Gruppen Petra släppte 1982 låten ”Road to Zion”. Denna låt handlar om vägen till frälsning och hur vi finner den. Låten inleds med meningen: There is a way that leads to life, the few that find it never die.

Önskar dig en fridfull påskvecka där vi får fira att vår Herre och mästare Jesus uppstått och lever!