Att förklara för någon icke-kristen person hur det är att ha en levande relation till Gud genom Jesus Kristus, är inte lätt. Det är förresten helt omöjligt, då det inte går att förklara med ord. Jesus måste upplevas och detta kan självklart inte tvingas på någon.

När man har mött Jesus och fått del av den Helige Andes närvaro i sitt liv, föds något inom en som man därefter inte kan förneka eller lämna. Den kärlek, frid och övernaturliga kraft som man upplevt ger en förvissning om att Gud aldrig kommer svika mig och att Han står fast vid sitt ord så länge jag står fast vid Honom.

När det gäller bön och bönesvar, kan det ibland vara så att bönesvaret kan ta lite tid. Det kan också vara så att Gud vill något annat än det vi ber om och därför svarar på ett sätt som vi från början inte föreställt oss. Hur ska vi då agera under tiden vi väntar?

Det enda som håller är att vi står fast i förtröstan på Gud. I väntan på bönesvar ska vi fortsätta att prisa och tacka Gud för att Han är den Han är och att Han har allt under kontroll.

Den som är fast i sitt sinne bevarar du i frid, i frid, för han förtröstar på dig. Förtrösta på Herren för evigt, för Herren Herren är en evig klippa.
Jesaja 26:3‭-‬4

Nedan kan du lyssna på en låt med text av Lincoln Brewster. Låten heter ”While I wait” och handlar om just det som jag nämnt i detta inlägg. Bättre låt just nu får man leta efter, missa inte.