Att Donald Trump väljer att dra tillbaka sina trupper från Syrien, känns spontant som ett stort misstag. Syrien är efter ett långt och fruktansvärt inbördeskrig en smältdegel och som vi vet så håller Iran, Turkiet och Ryssland på att bygga upp sin allians inför det GOG/MAGOG-krig som vi vet ska utspela sig i den sista tiden. Jag har skrivit mycket om detta tidigare, så om du vill läsa mer kring detta, kan du söka på ”Hesekiel 38” på denna blogg.

Att USA nu väljer att dra tillbaka sina sista trupper från landet kan tyvärr medföra att främst Iran i lugn och ro kan fortsätta att bygga upp sin militära kapacitet i landet. Vi vet att det i den sista tiden (antagligen efter uppryckandet) ska bildas en allians som leds av Ryssland, Turkiet och Iran. Denna allians kommer att attackera Israel och inget av världens länder kommer att hjälpa Israel. Gud kommer på ett mirakulöst sätt hjälpa Israel att slå ner dess fiender. USA:s besked kan snabba på det hela och detta innebär då också att vi är ännu närmre Jesu återkomst.

Det är också känt att Israel under senare tid har ökat sina attacker mot Iranska mål inne i Syrien. Idag den 13 januari skrev Aftonbladet följande:

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bekräftar att Israel i helgen genomfört en flygattack mot en iransk vapendepå vid den internationella flygplatsen utanför Syriens huvudstad Damaskus. ”Raden av attacker den senaste tiden visar att vi är mer beslutsamma än någonsin att agera mot Iran i Syrien, precis som vi lovat”, sade Netanyahu i samband med ett regeringssammanträde, enligt premiärministerns stab. Han tillade att Israel hundratals gånger attackerat mål i Syrien tillhörande både Iran och den libanesiska shiarörelsen Hizbollah. Israel har tidigare gjort klart att man försöker hindra sin ärkefiende Iran från att rota sig militärt i Syrien – där iransk militär tillsammans med Ryssland och Hizbollah backar upp regimen – men bekräftar sällan officiellt sådana attacker.

Vi vet vad Hesekiel 38-39 säger ska hända och nu ser vi att positionerna flyttas fram allt mer. Hörde också idag att Donald Trump menade på att dessa länder måste klara av att reda upp sina egna konflikter och att det är bättre att utomstående länder inte blandar sig i. Detta är ju bara ännu ett tecken på att spelplanen håller på att förberedas exakt så som bibeln säger att den ska se ut. Inga länder (inte ens USA) kommer att slåss på Israels sida i denna stora konflikt.

Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg.  Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand.  På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur.  Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud.  Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren.  Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel.  Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.

Missa inte klippet nedan med Ricky Scaparo på Endtime Headlines, där han ger en färsk rapport kring de profetiska händelserna i Syrien.