Bibeln beskriver hur avfallet från sanningen ska tillta i styrka i den sista tiden innan uppryckandet sker. Avfallet bland kristna världen över ökar nu lavinartat och den kristna kyrkan i västvärlden håller på att avveckla sig själv.

Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer några att avfalla från tron och följa villoandar och onda andars läror,
Första Timoteusbrevet 4:1

Detta avfall visar sig på många olika sätt. Det räcker att se på hur stora delar av frikyrkan i Sverige har lämnat sin övertygelse på så många viktiga områden. Exemplen är många, men nämnas kan moralfrågor såsom abort, äktenskap och homosexualitet. Andra områden är synen på Israel, blindhet för tidens tecken och det profetiska skeendet och förmågan att helt gå upp i världens tänkande när det gäller klimathysterin och globalismen. Det konservativa ska helt plötsligt bekämpas med alla medel, även bland kristna, ständigt påhejad av vänsterliberal press såsom tidningen Dagen. Dagen har blivit den kristna motsvarigheten till Aftonbladet. Själv försöker jag hålla mig ifrån denna smörja, då man blir kraftigt bedrövad när man läser den och ser vilka politiska krafter i samhället som genomsyrar tidningens ställningstaganden. 

Det allvarligaste är dock att avfallet har gått så långt att många kristna idag förnekar Guds kraft och den andliga verkligheten. Den kristna tron blir en kulturyttring bland många andra.

Se det 6 minuter långa klippet nedan där en kristen kille övertygar en ingenjör om varför vi människor inte är en slump. Det är detta budskap vi idag måste predika.