Den nuvarande påven Franciskus tros av många vara den sista påven av de 112 påvar som 1100-tals profeten Malachy namngav innan han dog år 1148. Hans lista på 112 påvar har stämt till punkt och pricka och enligt Malachy är alltså påve Franciskus (Peter Romanus) den sista påven som väljs innan Gud väljer att rycka upp sitt folk och antikrist får regera jorden i sju år.

Påve Franciskus efterträdde påve Benedictus år 2013 under mycket konstiga omständigheter. Helt oväntat och till världens stora förvåning, valde Benedictus att avgå för att påskynda sin efterträdare Franciskus. Kanske började det bli lite bråttom för påve 112 att tillträda? Konstigt är det i alla fall.

Läs även: Mystery Babylon – Falsk världsreligion

I ljuset av detta och på grund av de häpnadsväckande uttalanden som påve Franciskus gjort sedan 2013, tror många, och det med all rätt, att påve Benedictus kan vara den person som bibeln kallar ”den falske profeten”. Denna person kommer att stå nära antikrist under den 7-åriga vedermödan och leda den falska världsreligion/hybridreligion som kommer att vara allena rådande. I Uppenbarelseboken 16, 19 och 20 kan du läsa om den falske profeten och hans roll efter uppryckandet.

Under sitt besök i Polen i lördags, samtalade påven med en fotograf som har skrivit en bok om den nu döde påven Johannes Paulus II. Påven drog då ett spontant skämt med de exakta orden: ”Pope John Paul II was a saint, I am the devil.”  (Johannes Paulus var  ett helgon, jag är djävulen”)

Låt dessa ord sjunka in lite. Mannen som alltså säger sig vara Guds ställföreträdare på jorden, sa inte ”Jag är INTE djävulen”, utan sa istället ”Jag ÄR djävulen”
Journalisten och fotografen som blev lite chockad, försökte rätta påven och utbrast: “No, you are both saints! You are both saints!”

För dig som inte känner till vad den nuvarande påven har sagt, så kommer här ett litet axplock. Den närmaste framtiden lär visa vart det hela barkar och vad påvens roll blir i den sista tiden. Bara ett skämt kanske du säger? Lite vatikanhumor? Ta dock följande i beaktning: