Efter att ha sett klart på den uppseendeväckande dokumentären om Socialdemokraternas mörka historia, känner jag spontant att jag måste skriva en liten snutt. Dokumentären är producerad av tidningen Samtiden för Sverigedemokraterna och är mycket skickligt gjord. Filmen som är 1 h och 45 min lång, lyfter fram historiska fakta som de flesta av oss inte känner till. Självklart kände jag till en del kring Socialdemokratins stöd för Hitlertyskland, forskningen kring raser och det rasbiologiska institutet samt en del kring tvångssteriliseringen och tandförsöken, men att det var så här illa det visste jag inte.

Att filmen släpps nu den 1 augusti, bara några veckor före valet, är självklart en medveten strategi från SD. Filmen kommer att ses av miljontals människor i Sverige och är självklart det sista som Socialdemokraterna önskade sig just nu. SD har nu satt agendan i valrörelsens upptakt. Filmen kommer helt säkert skada S på ett mycket radikalt sätt. Kan Stefan Löfven nu fortsätta att ta upp Sverigedemokraternas historia, så fort det ska bli debatt om sakpolitik? Skulle inte tro det. Tvärtom kommer många S-väljare som sett filmen må illa bara de ser den röda rosen. Filmen kommer bidra till Socialdemokraternas sämsta val hittills och förhoppningsvis så hamnar valresultatet på under 20 %. Den totala krisen för S är nu ett faktum. Som man bäddar får man ligga.

Jag blev allvarligt skakad och fick kalla kårar när jag såg filmen. Om du inte har sett den, bör du se den så fort som möjligt. Sprid den till dina vänner och bekanta. Jag har sett många dokumentärer i mina dar, men denna är helt klart en av de bättre. En mycket mörk historiebeskrivning som kommer att chocka många.

Socialdemokraternas historia – Som den aldrig berättats förut