Vad sa egentligen Jesus om helvetet? och vad säger Guds ord om den plats där de flesta människor (levande och döda) kommer att få tillbringa evigheten?

I evangelierna talar Jesus mer om helvetet än vad han talar om himlen. Guds ord är glasklart kring det faktum att det finns två vägar som en människa måste välja mellan. I Matt. 7:13-14 säger Jesus följande om de två vägarna:

Gå in genom den trånga porten. Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den.  Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.

Här får vi veta att det är få som kommer att gå in genom den trånga porten som leder till livet och att det är många som kommer att gå in genom den breda porten som leder till fördärvet. Idag hoppar alltför många kyrkor och samfund över undervisningen om helvetet. Varför kan man fråga sig? Faktum är att man undanhåller undervisningen om de viktigaste grundpelarna inom den kristna tron. Den kristna tron handlar ju egentligen enbart om att människan från början valde bort Gud och därmed automatiskt blev dömd till evigt helvete skild från Gud. Sedan kom Jesus och åter öppnade upp en väg till Fadern genom Jesus Kristus och genom att ta emot Honom, får vi evigt liv i himlen hos Gud. Därför är undervisningen om himmel och helvete det mest grundläggande och centrala i evangeliet, det är liksom dessa två slutstationer det handlar om och det kan vi aldrig hoppa över eller dölja.

Avfallet från evangeliernas sanningar har idag gått långt. Satan har lyckats förvilla även kristna, vilket för med sig att många kommer att bli lurade av detta falska och förrädiska evangelium. Det räcker att du tar en titt på hur det ser ut i Sverige. Alltför många kyrkor tiger om de mest självklara sanningarna. Vad tror du de svara på frågorna: Varför ska jag bli frälst? Vad är det jag behöver bli frälst ifrån? Jesus sa inte det som folket ville höra, utan det som de behövde höra. Detta gäller även oss. Vår uppgift är inte att göra det mjukt, skönt och rosa när vi undervisar folk. Det enda som kan beröra människor på djupet är det sanna evangeliet som leder till att människor får syndanöd och ger sitt liv till Jesus. Nu får det vara slutlekt kring detta!

Nyligen släppte en av mina favoritpastorer Ricky Scaparo, en suverän, biblisk och rak undervisning om vad Jesus sa om just helvetet och den eviga domen. Missa inte detta klipp som du hittar nedan.

Veni Domine