På måndag den 14 maj firar Israel 70 år som nation. Vi vet att det profetiska skeendet kännetecknar viktiga händelse med 70-års-perioder. Kampen om Israel och Jerusalem går nu in i ett nytt och ännu allvarligare skeende. Världens hat mot Israel har aldrig varit större än det är just nu. Vi vet att Israel och det judiska folket är Guds ögonstenar. Israel har Gud på sin sida och landet ska förbli odelat.

I Sakarja 12 kan vi bl.a läsa följande:

Se, jag ska göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring. Också Juda ska drabbas när Jerusalem belägras.  Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne. 

Det räcker att du bläddrar lite bland nyheterna, så ser du att Jerusalem och Israel gör folk hysteriska. Hela världen har åsikter om Israel och Jerusalem. Hatet mot Israel har nu vuxit sig så starkt, att det snart råder fullt kring mellan Israel och flera av dess fiender. Inget att förvåna sig över då det är precis så profetiorna beskriver det hela. Det mesta idag handlar helt enkelt om Israel och dess roll i Mellanöstern. Vi lever i mycket spännande tider och Jesus kommer snart.

Vad som händer på måndag vet vi inget om, men antagligen kommer situationen att förvärras ytterligare och vad Hizbollahs, Hamas och Irans nästa steg blir, lär vi snart få se. Vad som dock är säkert är att den 14 maj 2018 är en mycket speciell dag i det profetiska skeendet.

Som kristna kan vi med förväntan se fram emot det nya Jerusalem som Gud har förberett för oss. Har du allt klart med Gud? Vi är så otroligt nära nu. Idag är frälsningens dag!

Come Quickly Lord Jesus