Det är ingen nyhet att vi lever i den tidsperiod som bibeln kallar för ”den sista tiden”. Vi ser nu hur bibelns profetior uppfylls en efter en och den profetia som jag skrivit mycket om (Hesekiel 38-39) och som just nu är hyperaktuell, den pågår för fullt inför våra ögon. Vi kan inte säga exakt hur långt in i den vi är och hur lång tid det kommer att ta tills alla detaljer når sin fullbordan, men oj vad spännande det är att få uppleva allt man tidigare bara har läst om. Vi är verkligen en privileged generation. Bibelns profetior har verkligen en enormt påverkan på ditt och mitt liv. Vi längtar och väntar ivrigt på vår befrielse från livet på denna jorden. Jordelivet är bara en parentes i väntan på det eviga livet som Gud har kallat oss till. Profetiorna är till för att förbereda oss för det som komma skall.

Hesekiel 38-39 beskriver detaljerat hur en allians, ledd av Ryssland, bestående av Ryssland, Turkiet och Iran, ska anfalla Israel från Syrien. Idag finns alla dessa spelare på plats och för bara några år sedan fanns inget av dessa länder på plats i Syrien. Hesekiel 38-39 beskriver vidare hur kriget ska gå till och att Gud ska rädda Israel från alla dess fiender. Jag vet att det blir tjatigt, men statusen på det som nu händer i Syrien förändras för varje vecka.

Kaoset i Syrien blir nu värre och värre och Ryssland tar nu sin plats som den självklara ledaren i Syrien. Iran laddar militärt i Syrien och uttrycker ständigt hot mot Israel, ett land som man vill utplåna, vilket man heller inte gör någon hemlighet av. Vad som pågår ständigt men som man inte hör så mycket om, är att Israel regelbundet bombar Iranska militärposteringar i Syrien. Tidigare i våras sköts ju ett Israeliskt F16 ner över Syrien när Israel gjorde en räd och förstörde en Iransk drönare som flög in över Israel. Israel agerar nu i förebyggande syfte, precis som i sexdagarskriget 1967.

Det som händer i Syrien just nu är inledningen av det som beskrivs i Hesekiel 38. Även profetian i Jesaja 17:1 där det står att ”Damaskus ska upphöra att vara en stad och bli en ruinhög” är just nu mycket aktuell. Om det blir Israel eller något annat land som bombar Damaskus till en ruinhög kan vi inte veta med säkerhet.

För oss kristna är det nu av största vikt att förstå vilken tid vi lever i och att uppryckandet kan ske när som helst. 1 Tess. 5 gör det klart för oss att när folk säger ”Fred och trygghet” (Peace and security) ska DE drabbas av undergången och det PLÖTSLIGT. När detta sker ska VI ryckas upp till Gud och vara med honom i all evighet. Orden ”Peace and security” hör vi nu dagligen i nyhetsrapporteringen kring Mellanöstern. Dessa ord används allt mer frekvent och det är riktigt häftigt hur exakt det profetiska ordet är. Känn på dessa ord: När folk säger ”Fred och trygghet”

När det gäller tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er.  Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten.  När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.

Missa inte veckans Middle East Prophecy Update med JD Farag. Det senaste kring de dramatiska händelserna i Syrien.