Lyssna på det senaste kring Israel, Jerusalem och det profetiska skeendet. Pastor Tom Hughes ger oss en färsk rapport kring de profetiska händelserna i Israel och mellanöstern. Gud använder 70-års perioder för att manifestera viktiga profetiska händelser. Dessa tidsperioder och de händelser som följer med dem, chockar alla experter världen över.

Ryssland förstärker sin närvaro i Syrien och Gog-Magog-kriget som beskrivs i Hesekiel 38 kommer allt närmare. Putin gör ingen hemlighet av att han kan tänka sig att använda kärnvapen mot Israel och USA i Syrien. Du som kan din bibel, vet att Hesekiel 38 beskriver det krig där en koalition bestående av Syrien, Ryssland, Iran och Turkiet ska anfalla Israel. Vi vet också att Damaskus ska bli en ruinhög och att Gud på ett övernaturligt sätt ska skydda Israel mot dess angripare. Ryssland är den makt som beskrivs i Hesekiel 38 som ska kommer från landet i norr och som ska leda koalitionen mot Israel.

Profetera därför, du människobarn, och säg till Gog: Så säger Herren Gud: På den tiden, när mitt folk Israel åter bor i trygghet, ska du veta det.  Du ska komma från ditt land längst upp i norr, du själv och många folk med dig, alla ridande på hästar – en stor skara, en talrik här.  Du ska dra upp mot mitt folk Israel som ett moln för att täcka landet. I kommande dagar ska det ske. Jag ska låta dig komma över mitt land, för att hednafolken ska lära känna mig när jag inför deras ögon visar mig helig på dig, Gog.

Läs hela Hesekiel 38 om Gogs fälttåg mot Israel här.

Den 14 maj 2018 ska USA öppna sin ambassad i Jerusalem. Den flyttas från Tel Aviv där den ligger idag. Detta är på dagen 70 år sedan Israel 1948 blev en stat på nytt. Varför gick det så snabbt? Varför beslutades det att ambassaden skulle öppna just det datumet? År 2018 är sannerligen ett speciellt och spännande profetiskt år. Många fler länder börjar nu prata om att flytta sina ambassader till Jerusalem. Allt går nu i raketfart. Missa inte detta klipp!