Det har idag lördag hänt otroligt allvarliga saker i mellanöstern. Som jag skrev i mitt förra inlägg så verkar det som om det drar ihop sig till konflikt mellan Israel och Syrien, Iran och Turkiet.

Det som hände idag var kortfattat följande: Iran skickar in en drönare över Israeliskt luftrum, vilken Israel låter korsa gränsen och därefter skjuter ner. Man lät drönaren flyga in över Israel för att bevisa att Iran har återkommande pågående operationer mot Israel från olika baser i Syrien. Israel svarade genom massiva bombningar mot Iranska mål inne i Syrien. Tyvärr blev även ett Israeliskt F16-plan nedskjutet av Syriskt luftvärn. Båda piloterna har räddats och en av dem är svårt skadad.

Som jag även nämnde i mitt förra inlägg, kan det vara så att Israel har tröttnat på att Iran ostört kan flytta fram sina positioner i Syrien och ser Iran som ett verkligt hot. Vi vet att Irans plan är att utplåna Israel och om de obehindrat får bygga upp sina trupper i Syrien, så kommer Israel fortsatt att attackera Irans och Hizbollahs baser inne i Syrien.

Iran och dess allierade i Syrien leker med elden. Israel är mellanösterns starkaste militärmakt och har kärnvapen med vilka de enkelt kan utplåna både Iran och Syrien. I Jesaja 17 kan vi läsa: ”Se, Damaskus ska upphöra att vara en stad, det ska bli en ruinhög”

Nedan kan du en video på nedskjutningen av den Iranska drönaren:

Vi kan nu vara mycket nära en uppfyllelse av denna profetia. Denna profetia beskriver att Damaskus ska bli en ruinhög, och det kan mycket väl vara så att Israel kommer att bli tvungna att utplåna Damaskus i kriget mot dess angripare. Vi vet att bl a  Hesekiel 38 talar om att många länder ska gå mot Israel i den sista tiden och att Herren ska utplåna dem alla. I Sakarja 12 kan vi läsa följande, medan Hesekiel 38 beskriver skeendet och kriget lite mer exakt.

Jerusalems belägring och befrielse
En profetia, Herrens ord om Israel. Så säger Herren, han som har spänt ut himlen och lagt jordens grund och som format människans ande i henne:  Se, jag ska göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring. Också Juda ska drabbas när Jerusalem belägras.  

Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne.  På den dagen, säger Herren, ska jag slå alla hästar med förvirring och deras ryttare med vanvett. Över Juda hus ska jag ha mina ögon öppna, men folkens alla hästar ska jag slå med blindhet.  Då ska Juda stamfurstar säga i sina hjärtan: ”Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud.”

På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem.  Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat.

Oavsett vad som händer under den närmaste tiden, så är detta början på de attacker mot Israel som bibeln talar om. Iran och Syrien har aldrig erkänt Israels existens. De är helt öppna med att de vill utplåna Israel. Vi lever just nu i mycket spännande tider. Vi har vetat att detta ska hända och nu verkar det som om det hettar till på allvar mellan Israel och dess fiender. Det profetiska skeendet går nu mycket snabbt och dagen då Jesus ska hämta hem sina barn kommer allt närmare.

Om du ännu inte har gett ditt liv till Jesus, så är det nu hög tid. Ingen politiker eller makthavare kan rädda dig. Inte heller religion och traditioner. Det enda som kan rädda dig och mig från ett evigt helvete är att vi ger våra liv helt och hållet till Jesus Kristus. Om du har allt klart med Gud behöver du inte oroa dig för de händelser som vi vet ska komma. Allt är förutbestämt och det vi behöver fokusera på är vår relation till Jesus Kristus samt att fördjupa oss i ordet och profetiorna. Att predika om bibelns profetior och hur de nu uppfylls i vår tid, är ett mycket effektivt sätt att vinna människor för Gud. Kom ihåg orden från Lukas 21:28

”Men när det här börjar hända, så räta på er och lyft era huvuden, för er befrielse närmar sig”