JD Farag talar som vanlig inspirerande och med stort allvar om tiden vi lever i. I veckans klipp talar han bl a om att han tror att det inom kort kommer att inträffa en större händelse. Han menar också att på det sätt som det profetiska skeendet under de senaste åren har accelererat, så kan det inte gå tillbaka till hur det har varit innan och förbli så under en längre tid. Jag håller absolut med JD i detta. När väl födslovärkarna har startat, så blir de bara värre och värre tills det är dags för förlossning. Vi kan läsa följande i Luk. 21:28

”Men när det här börjar hända, så räta på er och lyft era huvuden, för er befrielse närmar sig”

Han talar också om Hesekiel 38 och Jesaja 13. I Hesekiel 38 beskrivs hur Israel ska angripas av bl a Iran, Turkiet och Ryssland. Han menar att vi mycket väl kan vara framme vid dessa händelser inom kort. Han talar även om Jesaja 13, där det beskrivs att Syriens huvudstad Damaskus ska bli en ruinhög. Det troliga är att Israel kommer att attackera och ödelägga Damaskus. Situationen i Syrien står och väger just nu. Ryssland och Turkiet fortsätter att attackera kurderna i norr och bygger en stark front mot Israel. Vi får inte heller glömma Iranstödda Hizbollah i Libanon.

Trycket mot Israel byggs upp allt mer och man kan undra hur länge Israel kan avvakta med förebyggande anfall mot Syrien? Det kan mycket väl vara så att Israel använder kärnvapen mot sina fiender i Syrien (Syrien, Iran, Turkiet och Ryssland). Det kan krävas ett snabbt kärnvapenanfall mot Damaskus för att staden ska bli en ruinhög.

Om det faktiskt är så att vi vi snart får se dessa två profetställen uppfyllda, då betyder det även att vi är mycket nära Jesu återkomst. Vi vet att uppryckandet som beskrivs på flera ställen i bibeln blir startskottet på vedermödan och alla händelser som ska ske under denna period. Profetiorna om Israel är på något sett nyckeln till allt som vi vet ska hända fram till den dag då Gud ska göra slut på denna jord. Innan slutet kommer ska Jesus rycka upp sin församling, vedermödan och vredesdomen ska passera och därefter ska Jesus sätta sina fötter på Oljeberget och regera världen från Jerusalem i tusenårsriket. När det gäller tusenårsriket, så måste jag erkänna att jag inte har lagt ner alls mycket tid på att studera det. Häromdagen hittade jag dock mycket intressant undervisning kring hur det ska vara på jorden under denna period. Får återkomma med ett blogginlägg kring vad Guds ord säger om denna tidsperiod.

Som pånyttfödd kristen kommer man inte att få uppleva tusenårsriket. Det är under tusenårsriket som judarna och resten av världens befolkning ska vända sig till Jesus och alla knän ska då böjas inför honom. Som det står skrivet i Fil. 2:9-11

Därför har Gud också upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böjas, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud Fadern till ära.