Avslutade torsdagskvällen med att titta på Steve Cioccolantis senaste predikan på Youtube. Som vanligt är det väldigt uppfriskande att lyssna på Steve. Hans undervisning tar tag i en och hans insikt i det profetiska skeendet är klockren. I klippet som är bara drygt 24 minuter, hinner han ta upp flera aktuella områden. Klippet kan du se i slutet av detta inlägg. Det som jag tog till mig var bl. a följande:

  • Vi måste inse att tiden är nära. Dagen då Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling, kan komma när som helst.
  • Vi måste vara ”Watchers and prayers”. Vi måste följa det profetiska skeendet och tyda tidens tecken. Vi kan inte som ”de andra” vara sovande och blunda inför det som just nu sker inför våra ögon. Vi måste också vara bedjare och vårda vår relation till Gud. Det viktigaste är att vi har allt klart med Jesus. Kom ihåg vad Jesus säger i Matt. 7:21: ”Inte alla som säger ’Herre, Herre’ till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja.  Många ska säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med ditt namn och drivit ut onda andar med ditt namn och gjort många kraftgärningar med ditt namn?  Men då ska jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort från mig, ni förbrytare.”
  • Orden ”Peace and Security” är kodord som vi har fått för att kunna tyda tiden och se när födslovärkarna ökar i styrka. Värkarna hos en kvinna som ska föda avtar inte, utan blir bara starkare och starkare. Efter det vi har sett under 2017, så lär de öka i styrka under 2018. Kom ihåg vad det står i 1 Tess 5:1-3 ”När det gäller tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till erNi vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.”
  • Vi måste välsigna Israel och det judiska folket. Gud säger  i sitt ord: ”Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.”
  • Oroa dig inte för Israels säkerhet. Gud kommer att skydda Israel från alla hot, precis som han har lovat. Men var vaken och följ händelserna kring Israel och Jerusalem. Kriget mot Israel som beskrivs i Hesekiel 38, närmar sig med stormsteg. Kring detta finns det mycket intressant som händer just nu.
  • Jesus var Gud som blev människa. Kom till jorden och blev mest hatad av alla. Han säger också på många ställen i evangelierna att även vi kommer att bli hatade för hans namns skull. Gläd dig när människor hatar dig för att du tillhör Jesus. Förföljelsen mot kristna ökar idag världen över, så också i Europa.
  • Var femte ung jude börjar tro på Jesus. Det kommer att ske ett uppvaknande bland judarna innan Jesus kommer.
  • När Gud blåser i sin basun och hans änglar samlar in hans barn, finns det både vinnare och förlorare. Gör allt du kan för att tillhöra vinnarna. Ta emot Jesus som din personlige frälsare NU. Detta är ditt i särklass viktigaste beslut.