Israel och Jerusalem kommer att spela en stor och avgörande roll i den sista tidens viktiga händelser. Vi vet att Gud har lovat att skydda Israel mot alla fiender som kommer gå emot dem. Vi vet också att alla länder kommer att gå emot israel på ett eller annat sätt. Detta har redan börjat och accelererar snabbt. FN:s ofattbara kamp mot mellanösterns enda demokrati är en skam. Vi ser att hatet mot judarna och Israel växer lavinartat över hela världen, inte minst hur antisemitismen växer i Sverige. USA:s ändrade inställning till Israel är förstås oerhört viktig och välkommen. Fyra år till med Obamas Israelhat hade varit förödande. Glöm inte att be för Jerusalem och välsigna Israel, det är varje kristen människas uppdrag. Vi behöver dock inte oroa oss för Israels framtid. Gud har lovat att skydda Israel och krossa dess fiender. Facit har vi ju i Guds ord.

Inom kort ska jag försöka få till ett blogginlägg om hur Gud på ett övernaturligt sätt skyddade Israel under 6-dagarskriget 1967. Även skriva lite om det krig mot Israel (Gog och Magog) som vi vet ska komma och som beskrivs i Hesekiel 38.

I Sakarja kapitel 12 kan vi läsa följande:

Jerusalems belägring och befrielse
En profetia, Herrens ord om Israel. Så säger Herren, han som har spänt ut himlen och lagt jordens grund och som format människans ande i henne:  Se, jag ska göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring. Också Juda ska drabbas när Jerusalem belägras.  Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne.  På den dagen, säger Herren, ska jag slå alla hästar med förvirring och deras ryttare med vanvett. Över Juda hus ska jag ha mina ögon öppna, men folkens alla hästar ska jag slå med blindhet.  Då ska Juda stamfurstar säga i sina hjärtan: ”Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud.”

På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem.  Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat.

Klippet nedan med Ricky Scaparo från Endtime Headlines är ruskigt bra med ett stort allvar över sig. Berör situationen kring Israel i den sista tiden och hur vi nu ser hur profetiorna uppfylls. Det hela går nu oerhört snabbt, och det faktum att USA frimodigt deklarerade Jerusalem som Israels odelade huvudstad, gör att 2018 kan bli ett avgörande år.