I 1 Tess 5:1-3 kan vi läsa följande stycke:

När det gäller tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till erNi vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan. 

Detta bibelställe beskriver hur Herrens dag ska överraska de som inte är förberedda och att de som inte har tagit emot Jesus som sin frälsare kommer att drabbas av vredesdomen. Bibelns profetior finns till för att vi ska vakna upp och inse vilken tid vi lever i. Världens ledare tillsammans med FN strävar efter att hela jorden ska få uppleva ”Fred och Trygghet” (Peace and Security). Vi vet att de kommer att misslyckas och att det är Antikrist som till sist ska ta på sig äran för att ha skapat fred.

Ta en titt på Youtube-klippet nedan. Det visar på denna profetias uppfyllelse och att vi kan vara mycket nära uppryckandet. Vi borde ta denna pricksäkra varning på allvar. Kom ihåg att Herrens dag inte kan komma som en överraskning för dem som lever i ljuset av bibelns profetior och tar dem på allvar.